Veka zapečená se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1172 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 307.8 mg
 - Draslík 279.4 mg
 - Vláknina 1795 mg
 - Vitamín A 1795 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou veku nakrájíme na plátky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno. Plátky veky jenom lehce namočíme v mléce, aby se nerozpadly, potom je obalíme rozkvedlaným vejcem a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Zbytek vajec rozkvedláme v mléce, přidáme polovinu sýru, sůl, pepř, plátky osmažené veky vyskládáme do pekáčku, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut, až sýr na povrchu zezlátne.
 - 
                                2
Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a obložíme plátky rajčat. Celý pokrm posypeme petrželkou.