Kotlík z langust a humrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 250 g Rajčata
  • 5 g Petržel - nať
  • 500 g Humr
  • 40 ml Olej olivový
  • 3100 ml Voda pitná
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 10 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Langusta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 99 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 653.8 mg
  • Draslík 1861.8 mg
  • Vláknina 2769.8 mg
  • Vitamín A 2769.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel nasekáme na drobno. Rajčata přelijeme vroucí vodou, zbavíme slupek a dužinu pokrájíme na menší kostičky. Langusty omyjeme, nakrájíme na menší kusy a rozlámeme jim krunýře. Humra dáme na 20 minut vařit. Poté jej obereme a maso pokrájíme na menší kusy.

  • 2

    Polovinu oleje rozpálíme a osmahneme na něm půlku cibule, přidáme maso z humra a rajčatový protlak a podusíme 5 minut. Pak přilijeme 100 ml vody a dusíme dalších 20 minut. Vařené maso vyjmeme, prolisujeme v lisu na brambory a přidáme zpět do omáčky. Langusty povaříme 20 minut ve vroucí vodě. Poté vyjmeme a necháme vystydnout. Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm zbylou cibuli a česnek, přidáme rajčata a koňak a krátce podusíme. Pak přidáme langusty a vývar s humřím masem, povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme, servírujeme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu