Filety z tresky na normandský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Mušle slávky
  • 300 g Treska bezvousá filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Tvaroh měkký bez tuku
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 749.5 mg
  • Vláknina 21658 mg
  • Vitamín A 21658 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nevyloupané slávky podusíme v pánvi pod pokličkou 8-10 minut, aby se otevřely. Vyjmeme je a 100ml vyvařené šťávy uchováme.

  • 2

    Filety z tresky povaříme v hrnci spolu s bobkovým listem, tymiánem, nadrobno nakrájeným česnekem a šťávou ze slávek. Přiklopíme pokličkou a podusíme 10 minut.

  • 3

    Filety vyjmeme a do hrnce přidáme rajčatový protlak, tvaroh a slávky. Zvolna zahříváme asi 2 minuty a potom nalijeme na filety.

Komentáře k receptu