Hovězí mozek smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 55.56 g Tuk
  • 700 g Hovězí mozek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 šálek Strouhanka
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 4371.8 mg
  • Draslík 474.7 mg
  • Vláknina 2593.6 mg
  • Vitamín A 2593.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí mozeček spaříme vodou, vložíme do studené vody a sloupneme z něj blánu.

  • 2

    Mozek rozkrájíme na plocho na porce, osolíme. Poté je obalíme jako řízky v polohrubé mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce (strouhance).

  • 3

    Takto připravený mozeček smažíme pozvolna na rozehřátém tuku a necháme jej odkapat na papírových ubrouscích.

Komentáře k receptu