Bramborové šišky se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 22.22 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 366.5 mg
  • Vláknina 8033.3 mg
  • Vitamín A 8033.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory klasicky uvaříme a poté je propasírujeme. Do domácí pekárny dáme brambory, změklé máslo, vejce, 2 lžičky cukru, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Tvarujeme malé šišky, které necháme 15 minut odležet a pak je na oleji osmažíme dozlatova. Obalíme je ve skořici se zbylým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu