Indické kuře s kešu oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 60 g Ořechy Kešu
  • 50 g Kořeněné máslo Ghee
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 0.5 kg Cibule
  • 1 kg Kuře
  • 5 polévková lžíce Pasta česneková
  • 5 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 109.8 mg
  • Draslík 477.1 mg
  • Vláknina 4699.4 mg
  • Vitamín A 4699.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře zbavíme nečistot a kůže a rozkrájíme na osm částí. Cibuli zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme. Lístky koriandru nakrájíme. Zelené chilli opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlíme a zbavíme jadérek.

  • 2

    Na pánvi bez oleje opražíme kešu, mandle a posléze je rozdrtíme. Následně rozpálíme přepuštěné máslo a nasekanou cibuli spolu s chilli papričkami osmahneme, dokud cibule nezesklovatí. Postupně přidáváme zázvorovou a česnekovou pastu a kuřecí kousky. Občas zamícháme a pozvolna smažíme, dokud maso nezměkne.

  • 3

    Následně maso okořeníme chilli a masalou, přidáme špetku soli a pepře, nadrcené oříšky a ještě minutku smažíme. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu