Sýrové koláčky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Sýr Čedar
  • 25 g Solamyl
  • 400 ml Smetana na vaření
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 338.4 mg
  • Draslík 84.1 mg
  • Vláknina 3801.7 mg
  • Vitamín A 3801.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého skleničkou vykrajujeme malé koláčky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky, potřeme je rozkvedlaným vejcem, strouhaný ementál nasypeme podél okrajů tak, abychom vytvořili zvýšený okraj. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Mezitím si připravíme náplň. Solamyl rozmícháme ve smetaně, nalijeme do rendlíku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a žloutky a důkladně promícháme. Rendlík postavíme na oheň a pomalu zahříváme. Stále mícháme, až vznikne hladký krém. Nesmí projít varem, žloutky by se srazily. Do krému vmícháme máslo, strouhaný čedar, promícháme, až se máslo roztaví, odstavíme.

  • 2

    Krém necháme vychladnout, naneseme na vychladlé koláčky a podáváme.

Komentáře k receptu