Indické kořeněné jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Ocet vinný
  • 100 ml Rajčatová pasta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.25 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 10 ks Hřebíček
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 3.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Pasta česneková
  • 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 124.1 mg
  • Draslík 690.8 mg
  • Vláknina 2555 mg
  • Vitamín A 2555 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme nečistot a na několika místech propícháme jehlou. Tyto otvory zaplníme hřebíčkem. V malé misce smícháme mleté chilli, špetku soli, zázvorovou a česnekovou pastu a vinný ocet. Touto směsí natřeme maso ze všech stran a necháme 6 hodin uležet.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a maso na něm smažíme, dokud se nezabarví do hněda. Odlijeme přebytečný tuk. Maso zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Následně jej vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Do pánve přidáme rajčatové pyré, muškátový oříšek a květ, špetku soli a vše důkladně zamícháme, dokud není směs hustá. Následně necháme v této směsi rozpustit máslo a vše zalijeme smetanou.

  • 4

    Plátky masa zalijeme omáčkou a ozdobíme cibulkou. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu