Indické jehněčí se sušeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 ml Mandle
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Ořechy Kešu
  • 2.08 ml Tuk
  • 50 ml Koriandr čerstvý
  • 100 ml Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Hřebíček
  • 5 kávová lžička Mák mletý
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 ks Zázvor celý
  • 1 ks Skopová krkovička
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Cibule
  • 1 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 516.4 mg
  • Vláknina 11528.7 mg
  • Vitamín A 11528.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1586.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí nakrájíme na menší nudličky a v misce smícháme společně s půlkou šálku bílého jogurtu. Na pánvi rozpálíme tuk a smažíme na něm cibuli, dokud nám nezhnědne. Okořeníme a celou směs nadále smažíme, dokud nezbude žádné koření na stěnách pánve.

  • 2

    Ochutíme čerstvě mletým mákem a zamícháme. Přidáme skopové maso a dusíme je, dokud není měkké. Když maso změkne, zalijeme je polovinou šálku zahřátého mléka a zasypeme opraženými oříšky, rozinkami a zalijeme zbývajícím jogurtem. Ozdobíme nakrájeným koriandrem a podáváme horké.

Komentáře k receptu