Indické plněné papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 8 ks Paprika červená
  • 3 ks Chilli paprička zelená
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 440.5 mg
  • Vláknina 6784.3 mg
  • Vitamín A 6784.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory zbavíme slupek, uvaříme a rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s česnekem, zázvorem, zelenými chilli papričkami a lístky koriandru.

  • 2

    V pánvi předehřejeme olej. Na něm opečeme kmín, dokud nezačnou semínka praskat. Následně přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, zelené chilli a dozlatova za stálého míchání smažíme, dokud směs nezezlátne.

  • 3

    Rozmělněné brambory promícháme s osmahlou směsí, zasypeme kořením, přidáme lístky koriandru a ochutíme špetkou soli.

  • 4

    Papriky opláchneme a naplníme kořeněnou nádivkou z brambor. Následně je zakryjeme vršky paprik. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a nadívané papriky na něm podusíme pod pokličkou, dokud nejsou měkké. Papriky průběžně otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Ozdobíme cibulí a podáváme horké.

Komentáře k receptu