Borůvkový koláč s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Cukr krupice
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Cukr moučkový
  • 80 g Hera
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Borůvky
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1248 kcal
  • Sacharidy 217 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 186 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 521.6 mg
  • Vláknina 17360 mg
  • Vitamín A 17360 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V misce z moučkového cukru, másla a hrubé mouky připravíme drobenku.

  • 3

    Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm krupicový cukr a Heru, nalijeme do velké mísy s polohrubou moukou a kypřicím práškem. Pak ještě přimícháme rozšlehaná vajíčka a vypracujeme řidší těsto.

  • 4

    Těsto nalijeme do vymazané formy nebo pekáče, posypeme borůvkami, drobenkou a upečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu