Borůvkový koláč s drobenkou II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 18 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 50.5 mg
- Draslík 87 mg
- Vláknina 6241.3 mg
- Vitamín A 6241.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme těsto – vejce vyšleháme s cukrem (krupice) do pěny. Poté postupně přidáváme změklé máslo (jen 120 g, zbylé půjde do drobenky). Nakonec vmícháme citronovou kůru.
-
2
Smícháme mouku s kypřícím práškem a vmícháme do nadýchané směsi. Podle potřeby postupně přidáváme mléko.
-
3
Vypracujeme tuhé těsto a to necháme 30 minut odpočívat. Poté ho rozválíme a vyložíme jím dvě koláčové formy (vysypané hrubou moukou nebo vystlané pečícím papírem.
-
4
Nyní si připravíme náplň – vyšleháme mascarpone s cukrem a žloutkem.
-
5
Náplň rozdělíme do koláčových forem a posypeme borůvkami.
-
6
Připravíme drobenku a posypeme jí koláče (podle chuti můžeme připravit drobenku i z dvojnásobného množství).
-
7
Koláč pečeme 35-45 minut na 200 °C.
-
8
Krájíme až po vychladnutí.