Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Borůvkový koláč s drobenkou II | Receptarium.cz

Borůvkový koláč s drobenkou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 50.5 mg
  • Draslík 87 mg
  • Vláknina 6241.3 mg
  • Vitamín A 6241.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto – vejce vyšleháme s cukrem (krupice) do pěny. Poté postupně přidáváme změklé máslo (jen 120 g, zbylé půjde do drobenky). Nakonec vmícháme citronovou kůru.

  • 2

    Smícháme mouku s kypřícím práškem a vmícháme do nadýchané směsi. Podle potřeby postupně přidáváme mléko.

  • 3

    Vypracujeme tuhé těsto a to necháme 30 minut odpočívat. Poté ho rozválíme a vyložíme jím dvě koláčové formy (vysypané hrubou moukou nebo vystlané pečícím papírem.

  • 4

    Nyní si připravíme náplň – vyšleháme mascarpone s cukrem a žloutkem.

  • 5

    Náplň rozdělíme do koláčových forem a posypeme borůvkami.

  • 6

    Připravíme drobenku a posypeme jí koláče (podle chuti můžeme připravit drobenku i z dvojnásobného množství).

  • 7

    Koláč pečeme 35-45 minut na 200 °C.

  • 8

    Krájíme až po vychladnutí.

Komentáře k receptu