Borůvkový koláč s mandlovou drobenkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 987 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 52 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 217.8 mg
- Draslík 447 mg
- Vláknina 12860 mg
- Vitamín A 12860 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Borůvky přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané smícháme se medem. 
- 
                                2Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno umeleme. 
- 
                                3V míse smícháme krystalový a vanilkový cukr, polohrubou mouku, Heru a jemně umleté mandle a připravíme drobenku. 
- 
                                4Ve velké míse vymícháme do hladkého těstíčka droždí se lžičkou krupicového cukru, zalijeme vlažným mlékem, přidáme trochu hladké mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. 
- 
                                5Do vykynutého kvásku přisypeme zbytek hladké mouky, dvě vajíčka a rozehřáté máslo, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut na teplém místě kynout. 
- 
                                6Na pečicí plech rozprostřeme pečicí papír, rozetřeme na něj rovnoměrně vykynuté těsto, vytvoříme vyšší okraje a střed posypeme borůvkami s medem a zasypeme mandlovou drobenkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem. 
- 
                                7Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 170 stupňů Celsia. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        