Pikantní salát s melounem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 900 g Kuřecí prsa
 - 300 g Meloun cukrový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 10 g Sůl
 - 6 g Sůl
 - 2 g Nové koření celé
 - 100 g Petržel kořen
 - 4 g Pepř bílý
 - 200 g Roketa
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Šťáva jablečná 100%
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Feferony
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 1861 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 1287.9 mg
 - Vláknina 7835.8 mg
 - Vitamín A 7835.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 535.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na poloviny a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěná kuřecí prsa, očištěnou cibuli, sůl a koření. Vaříme na mírném ohni 45 minut doměkka.
 - 
                                2
Zatím rozpůlíme meloun a tvarovátkem vypícháme z dužiny kuličky, vložíme do mísy. Přidáme feferonku bez semen nakrájenou na proužky a natrhané listy rokety. Vše jemně promícháme.
 - 
                                3
Uvařené vychladlé kuře vyjmeme, vývar můžeme použít na polévku, maso nakrájíme na nudličky a osolíme.
 - 
                                4
Na zálivku smícháme olej, citronovou a jablečnou šťávu, sůl a pepř a dáme na chvíli do chladna.
 - 
                                5
Salát rozdělíme na jednotlivé porce, poklademe nudličkami masa a přelijeme zálivkou.