Mleté kuřecí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Játra vepřová
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Pažitka
  • 60 g Salát ledový
  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 100 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 188.5 mg
  • Draslík 326.3 mg
  • Vláknina 2606.3 mg
  • Vitamín A 2606.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, která necháme v pánvi na rozpáleném másle zesklovatět. Osolíme je a zatím necháme stranou.

  • 2

    Uvařená kuřecí prsa pomeleme na strojku na maso. Vařená játra nakrájíme na malé kousky. Mleté maso a játra dáme do misky, kam přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou pažitku s petrželovou nati, přisypeme mouku, jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Z připravené masové směsi vytvarujeme středně velké placky, které obalíme do plátku anglické slaniny. Konce slaniny spojíme párátky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách opečeme připravené masové placky.

  • 5

    Hotové placky rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je připravenou cibuli. Na talíře dáme listy ledového salátu, na které lžící položíme mírně osolený jogurt.

Komentáře k receptu