Kuře na zelenině s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 800 g Paprika červená
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Olivy černé
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 3 g Majoránka
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1777 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1493.3 mg
  • Vláknina 14950.2 mg
  • Vitamín A 14950.2 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 271.3 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa osušíme, podélně rozkrojíme na menší plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, vyjmeme a necháme na talíři. Do výpeku přidáme máslo a na něm zpěníme nasekaný česnek a cibuli nadrobno. Přidáme rozpůlené papriky zbavené jádřinců, konzervovaná rajčata a vypeckované olivy a krátce podusíme. Na tento základ vložíme plátky masa, podlijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut.

  • 2

    Odstraníme bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu