Omeleta od císaře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 519.6 mg
 - Draslík 517.6 mg
 - Vláknina 20940.8 mg
 - Vitamín A 20940.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 315.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.
 - 
                                4
Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.