Rybízový pudinkový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 600 g Žervé
  • 60 g Rybíz červený
  • 50 g Želatina
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Rybízový džus
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 95.7 mg
  • Draslík 41.2 mg
  • Vláknina 645 mg
  • Vitamín A 645 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky nalijeme rybízový džus, přisypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, nabobtnalou želatinu a metlou vyšleháme. Misku vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.

  • 2

    Přilijeme smetanu, přidáme žervé a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme sníh z bílků a čerstvý nebo rozmražený rybíz. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní rybízový krém a dáme do chladu ztuhnout.

  • 3

    Dort vyklopíme z formy, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.

Komentáře k receptu