Lívance z nekynutého těsta s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Marmeláda borůvková
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 168.2 mg
  • Draslík 244.8 mg
  • Vláknina 5605 mg
  • Vitamín A 5605 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

  • 2

    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí i krupicovým cukrem. Do sypké směsi přidáme žloutky, přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto necháme 5 minut odpočívat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm postupně upečeme z obou stran dozlatova lívance.

  • 4

    Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Upečené lívance potřeme borůvkovou marmeládou a sladkou smetanou.

Komentáře k receptu