Klasická koprová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 220.6 mg
 - Vláknina 252 mg
 - Vitamín A 252 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.
 - 
                                2
V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.
 - 
                                3
V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.