Tycinské sýrové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 813.4 mg
  • Vláknina 10315 mg
  • Vitamín A 10315 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané větší brambory seřízneme na delší straně do plošky, aby stály, a v osolené vodě je předvaříme 15 minut. Do vychladlých brambor uděláme v odstupech hluboké zářezy, ale opatrně, aby brambory udržely tvar. Do zářezů vložíme přiměřené plátky sýra a brambory rozložíme na máslem vymazaný pekáč. Bohatě potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem, osolíme, posypeme paprikou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu