Královské závitky
Suroviny
- 200 g Rýže dušená
- 8 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 125 g Salám Lovecký
- 20 g Petržel - nať
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 800 g Hovězí maso zadní
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 50 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 164.8 mg
- Draslík 101.3 mg
- Vláknina 3380 mg
- Vitamín A 3380 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme vařenou rýži, cibulku nadrobno, strouhaný sýr, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Lovecký salám nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na pánvi, přidáme do mísy k ostaním surovinám a promícháme.
-
2
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, na ně navrstvíme připravenou směs, plátky zavineme a pevně sepneme jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, podle potřeby podléváme. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme do šťávy z masa, dobře promícháme a necháme krátce povařit, případně dochutíme.