Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 10 polévková lžíce Strouhanka
  • 2.5 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 6 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 7114 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 130.6 mg
  • Draslík 1573.7 mg
  • Vláknina 27103.5 mg
  • Vitamín A 27103.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C.

  • 2

    Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule.

  • 3

    Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny.

Komentáře k receptu