Farfalle s artyčoky, olivami a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky
  • 100 g Olivy černé
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 443.2 mg
  • Vláknina 20139.8 mg
  • Vitamín A 20139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím artyčoky slijeme z nálevu a nakrájíme na jemné plátky. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek orestujeme doměkka. Přidáme artyčoky a nakrájené olivy a směs za stálého míchání prohřejeme. Posypeme nakrájenou pažitkou a rozdrobeným sýrem. Ochutíme solí, pepřem a zahříváme dokud se sýr neprohřeje.

  • 3

    Směs promícháme v hrnci s těstovinami, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu