Těstoviny s bazalkou a omáčkou z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny konzumní
  • 10 g Bazalka
  • 45 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 161.2 mg
  • Vláknina 1691.3 mg
  • Vitamín A 1691.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny povaříme ve slané vodě. Následně je scedíme, propláchneme v ohřáté vodě a odložíme bokem oschnout.

  • 2

    Na pánvi s olivovým olejem osmahneme česnek, rajčata a špetku soli a špetku pepře. Smažíme za občasného míchání 15 minut. Těstoviny umístíme na pánev, řádně zamícháme a stále mícháme. Vaříme ještě několik minut. Směs zasypeme nakrájenou bazalkou. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu