Těstoviny s olivami a bazalkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2651 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 183.2 mg
- Vláknina 7565 mg
- Vitamín A 7565 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, olivy bez pecek na plátky, česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno a bazalku posekáme. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, olivy a česnek. Krátce orestujeme a podlijeme trochou vývaru. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vývaru a odstavíme. 
- 
                                4Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme bazalkou se strouhaným sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        