Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Rukola
  • 120 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 40 g Kapary
  • 120 ml Olej olivový
  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Těsto filo
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 139.4 mg
  • Draslík 628.4 mg
  • Vláknina 5872.1 mg
  • Vitamín A 5872.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na salát připravíme teplý a studený dresink. Teplý dresink v kastrole v zahřátém olivovém oleji chvilku povaříme kapary a tenké plátky česneku.

  • 2

    Studený dresink připravíme našleháním žloutků s hořčicí a citronovou šťávou do pěny. Směs stálé mícháme a přiléváme postupně ocet, olivový olej a brandy. Mícháme, až se utvoří hladký krém.

  • 3

    Z těsta filo nakrájíme čtverce, potřeme máslem, posypeme posekanou bazalkou a česnekem a překryjeme dalším čtvercem těsta. Navrstvíme ještě dvakrát. Do takto připraveného těsta zabalíme porce sýra, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut, až těsto zezlátne.

  • 4

    Studený dresink promícháme s opláchnutými lístky špenátu, rukolou, olivami a sušenými rajčaty. Salát osolíme a opepříme. Směs přelijeme teplým dresinkem a přidáme k porcím pečeného sýra.

Komentáře k receptu