Vepřové závitky s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 239.7 mg
 - Draslík 776.6 mg
 - Vláknina 3139.8 mg
 - Vitamín A 3139.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Vajíčka v misce rozšleháme.
 - 
                                2
V pánvi osmažíme kostičky slaniny, pak k ní přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Do pánve vmícháme plátky hub, krátce je podusíme, směs podle chuti osolíme a přimícháme rozšlehaná vajíčka.
 - 
                                3
Maso naporcujeme na plátky, omyjeme je, osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek pak potřeme připravenou nádivkou, stočíme do ruličky a zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami.
 - 
                                4
V zapékací míse rozehřejeme sádlo a závitky v něm opečeme ze všech stran. Pak přilijeme pivo, přikryjeme a dusíme do měkka. V průběhu dušení závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu.
 - 
                                5
Měkké závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme a necháme na mírném ohni provařit a zhoustnout.
 - 
                                6
Závitky podáváme přelité omáčkou s vařenými bramborami.