Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Cuketa
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 40 g Olej olivový
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Cukr moučkový
  • 100 g Karotka baby
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 900 g Vývar jehněčí
  • 150 g Smetana na vaření
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1732 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 180.3 mg
  • Draslík 1551.3 mg
  • Vláknina 12002.5 mg
  • Vitamín A 12002.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety částečně vykostíme, osolíme, posypeme posekanými bylinkami a necháme uležet. Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky, promícháme se smetanou a prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.

  • 2

    Kotlety vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do udírny s rozmarýnovým dřívím a krátce vyudíme, jen aby maso nasálo kouř. Mladé mrkve a cuketu vložíme do hrnce, osolíme, trochu osladíme a povaříme 10 minut. Přemístíme na pánev s rozehřátým máslem a orestujeme. Silný jehněčí vývar vyvaříme o třetinu, čímž by měl částečně zhoustnout. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Na talíře upravíme kotlety, doplníme zapečenými bramborami, zeleninou a jehněčí šťávou.

Komentáře k receptu