Vepřové maso se zelím po plzeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 600 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 882.7 mg
  • Vláknina 2747.3 mg
  • Vitamín A 2747.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kysané zelí rozkrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, krátce na něm osnahmene nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme pálivou papriku a nakrájené maso, opepříme, osolíme a ze všech stra za stálého míchání orestujeme.

  • 3

    Přilijeme vývar, chvíli dusíme, potom přisypeme nakrájené kysané zelí, vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 4

    Pokrm nakonec dochutíme paprikou, pepřem a solí.

Komentáře k receptu