Drožďová polévka s vejcem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Droždí
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 476 mg
  • Vláknina 3992 mg
  • Vitamín A 3992 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky - asi 2x2cm. Bezlepkovou housku rozkrájíme na malé kostičky a opražíme je na oleji dokřupava.

  • 2

    Nasekanou cibuli smícháme s droždím a opečeme ji na oleji v polévkovém hrnci. Do orestované cibule s droždím vmícháme nakrájenou zeleninu a polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Když je zelenina měkká, zahustíme polévku jedním celým vejcem, které jsme rozmíchali se lžící vody a polévku nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí.

  • 4

    Polévku podáváme horkou, ihned po dovaření a na talířích do ní sypeme orestované kostičky housky.

Komentáře k receptu