Drožďová polévka s vejcem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 51.3 mg
 - Draslík 476 mg
 - Vláknina 3992 mg
 - Vitamín A 3992 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky - asi 2x2cm. Bezlepkovou housku rozkrájíme na malé kostičky a opražíme je na oleji dokřupava.
 - 
                                2
Nasekanou cibuli smícháme s droždím a opečeme ji na oleji v polévkovém hrnci. Do orestované cibule s droždím vmícháme nakrájenou zeleninu a polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
 - 
                                3
Když je zelenina měkká, zahustíme polévku jedním celým vejcem, které jsme rozmíchali se lžící vody a polévku nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí.
 - 
                                4
Polévku podáváme horkou, ihned po dovaření a na talířích do ní sypeme orestované kostičky housky.