Pečené koleno na černém pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1339 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 361.7 mg
 - Vláknina 12442.6 mg
 - Vitamín A 12442.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek utřeme se solí. Omyjeme snítku rozmarýnu (2 lžíce) a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Vepřové vykostěné koleno dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme česnekem se solí, posypeme drceným jalovcem a pepřem 4 barev.
 - 
                                3
Rozmarýn vložíme do masa, které zavineme a svážeme provázkem. Koleno dáme do hlubšího pekáče, zalijeme černým pivem, zakryjeme a necháme naložené 5-6 hodin.
 - 
                                4
Poté pekáč s kolenem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 100-120 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme pivem i vodou (1-2 dl).
 - 
                                5
Upečené koleno pokrájíme na plátky, každou porci polijeme výpekem s cibulí a podáváme s chlebem.