Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový
  • 80 g Pórek
  • 40 g Smetana 12% (konzumní)
  • 6 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Hovězí žebra
  • 80 g Cibulka jarní
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 40 g Rukola
  • 20 g Barbecue omáčka
  • 80 g Rajčata Cherry
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Džus višňový
  • 500 ml Vývar telecí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1560 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 804 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí žebra nasekáme na menší kusy, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Žebra vyjmeme, do hrnce přidáme rajčatový protlak, přilijeme telecí vývar, barbecue omáčku, džus, provaříme, vrátíme zpět žebra, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Vyjmeme maso a omáčku vyvaříme dohusta.

  • 2

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, trochu smetany, osolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, promícháme a udržujeme v teple.

  • 3

    Pórek nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, rajčátka rozkrojíme napůl, červenou řepu scedíme, rukolu natrháme na menší kousky, mladou mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, orestujeme, přidáme cibulku, pórek, krátce osmahneme, nakonec přidáme červenou řepu a rajčátka, promícháme, orestujeme a odstavíme.

  • 4

    Na talíře položíme kousky rukoly, na ně upravíme maso, doplníme kopečkem brambor, restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu