Dušené fazolky s rajčaty a česnekem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 23 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 840.6 mg
- Vláknina 17505.5 mg
- Vitamín A 17505.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné fazolky překrájíme, opláchneme a necháme okapat. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme fazolky a dusíme. Když jsou fazolky poloměkké, vmícháme rajčata, pyré, sůl, posekanou petrželovou nať a vývar. Za občasného míchání dusíme, až jsou fazolky měkké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        