Dušené fazolky s rajčaty a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Pyré rajčatové
  • 80 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 840.6 mg
  • Vláknina 17505.5 mg
  • Vitamín A 17505.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky překrájíme, opláchneme a necháme okapat. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme fazolky a dusíme. Když jsou fazolky poloměkké, vmícháme rajčata, pyré, sůl, posekanou petrželovou nať a vývar. Za občasného míchání dusíme, až jsou fazolky měkké.

Komentáře k receptu