Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Čekanka
  • 140 g Bulgur
  • 250 g Mangold
  • 250 g Šrucha zelná
  • 80 ml Olej olivový
  • 80 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.6 l Vývar zeleninový
  • 1.6 kg Vepřová plec
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1382 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 2074 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 331.1 mg
  • Draslík 2107.8 mg
  • Vláknina 23525.8 mg
  • Vitamín A 23525.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.

  • 3

    Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.

Komentáře k receptu