Kuře na slanině a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 226.2 mg
  • Draslík 604.9 mg
  • Vláknina 1168.3 mg
  • Vitamín A 1168.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a zaprášíme je moukou.

  • 3

    V žáruvzdorné míse orestujeme kostičky slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Do pánve vložíme porce kuřete, opečeme je ze všech stran, podlijeme pivem a vodou, přimícháme utřený česnek a pečeme přikryté poklicí přibližně 20 minut. Pak poklici sundáme, kuře dopečeme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu