Kuřecí kousky v pivní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 218.7 mg
  • Draslík 594.8 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V míse smícháme vejce, pivo, Solamyl, sójovou omáčku, hořčici a hladkou mouku. Marinádu opepříme a osolíme a promícháme ji s nakrájeným masem. Uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny rozležet.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a marinované maso v něm osmažíme ze všech stran dozlatova a doměkka.

Komentáře k receptu