Bramborovo-sýrové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 30 g Pažitka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 279.7 mg
  • Draslík 782.7 mg
  • Vláknina 10891.3 mg
  • Vitamín A 10891.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Ještě horké scedíme a rozmačkáme. V míse smícháme mouku, sůl, vejce a mléko, muškátový oříšek, strouhaný uzený sýr a nakonec bramborovou hmotu a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme silnější válečky, které nožem nasekáme na noky. Vaříme v osolené vodě 6 minut, vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.

  • 2

    Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu