Mořský jazyk s cherry rajčátky a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 1000 g Mořský jazyk
  • 80 g Olej olivový
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 60 g Olivy černé
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 20 g Roketa
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Sůl
  • 60 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2299 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1810.1 mg
  • Vláknina 12150 mg
  • Vitamín A 12150 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, posekaným rozmarýnem, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.

  • 2

    Červená a žlutá cherry rajčátka rozčtvrtíme, smícháme s posekanou bazalkou, ryby položíme na brambory, zasypeme rajčátky s bazalkou, vložíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.

  • 3

    Ryby posypeme posekanou roketou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.

Komentáře k receptu