Mořský jazyk s cherry rajčátky a bazalkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2299 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1810.1 mg
- Vláknina 12150 mg
- Vitamín A 12150 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, posekaným rozmarýnem, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté. 
- 
                                2Červená a žlutá cherry rajčátka rozčtvrtíme, smícháme s posekanou bazalkou, ryby položíme na brambory, zasypeme rajčátky s bazalkou, vložíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut. 
- 
                                3Ryby posypeme posekanou roketou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        