Sladká polévka z podmáslí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 137.6 mg
- Vláknina 2335.2 mg
- Vitamín A 2335.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme hrozinky a necháme je v sítu okapat. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                2Do hrnce s podmáslím vložíme nadrobno pokrájený chleba, necháme ho namočený asi 30 minut. Potom podmáslí i s chlebem a 2 špetkami soli krátce povaříme, až se chleba rozvaří. Směs rozšleháme ručním tyčovým mixerem. Přidáme cukr, hrozinky, ořechy, promícháme, případně polévku přihřejeme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        