Drůbková polévka sladká

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Chléb konzumní
  • 100 g Jablka
  • 100 g Pórek
  • 50 g Švestky
  • 15 g Cukr krupice
  • 300 g Kachní drůbky
  • 100 g Karotka
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 236.5 mg
  • Vláknina 4400 mg
  • Vitamín A 4400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbky vložíme do vroucí vody a chvilku povaříme. Jakmile se vytvoří pěna, sebereme ji a vaříme 20 minut. Přisypeme na kostičky pokrájenou karotku, celer, kolečka pórku, půlky vypeckovaných švestek, plátky jablek bez jader, ochutíme cukrem, octem a špetkou soli. Vaříme dalších 20 minut.

  • 2

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu