Kedlubna sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1542 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 239.1 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a nastrouháme. Nasypeme do vroucí vody ochucené lžičkou soli a lžičkou octa a necháme projít varem. Poté ihned scedíme a po vychladnutí namačkáme do sklenic.
 - 
                                2
Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, necháme vychladnout a nálevem zalijeme kedlubny.
 - 
                                3
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sterilizaci po dvou dnech zopakujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme z hrnce a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.