Bramborové placky s tuňákovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 450 g Tuňák v oleji
  • 120 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 500 g Fazole červené sterilované
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1.5 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 10 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 147.8 mg
  • Draslík 1108.8 mg
  • Vláknina 22433.7 mg
  • Vitamín A 22433.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a oloupeme. Syrové zelí zbavíme poškozených listů a nakrájíme na tenké nudličky. Naloženou kukuřici scedíme a necháme okapat. Konzervovaného tuňáka slijeme, necháme okapat a rozebereme na kousky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Oloupané vařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, solí a vejcem a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyvalujeme placky a pečeme na suché pánvi. Upečené placky držíme na teple.

  • 3

    Na másle dusíme zelí, ke kterému přimícháme kukuřici. K udušenému zelí přidáme tuňáka, okořeníme vegetou, zakapeme olivovým olejem a už jen prohřejeme.

  • 4

    Souběžně osmažíme slaninu, do které vmícháme fazole, ostrý kečup, česnek, sůl, majoránku a pepř.

  • 5

    Zelnou směsí plníme bramborové placky, které sbalíme do tvaru kornoutu a položíme na porci fazolí. Podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře k receptu