Skopové na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Skopové maso přední
  • 120 g Tuk
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1282 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 103.9 mg
  • Draslík 381.3 mg
  • Vláknina 2806 mg
  • Vitamín A 2806 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme je, přidáme papriku, krátce ji osmahneme, vše zalijeme částí vody a osolíme. Za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Potom maso vyjmeme.

  • 4

    Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme ji teplou vodou a mlékem, rozšleháme a nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a procedíme ji na maso. Nakonec ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu