Pečená kachna s jablečnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1814 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 124.9 mg
 - Vláknina 3610.2 mg
 - Vitamín A 3610.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, posypeme vně i uvnitř solí a pepřem. Do kachny vložíme dvě jablka, otvor zašijeme a povrch kachny posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
 - 
                                2
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a zarestujeme. Poté zašleháme jablečný mošt, vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 15 minut. Před podáváním do horké omáčky vmícháme med a skořici.
 - 
                                3
Kachnu podáváme naporcovanou a přelitou omáčkou.