Smažená kuřecí prsa s omáčkou z višní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kompot višňový
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Griotka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 775.5 mg
  • Vláknina 2596.8 mg
  • Vitamín A 2596.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutá a osušená kuřecí prsa rozpůlíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Kompotované višně slijeme (šťávu odložíme), necháme okapat a vypeckujeme. Vypeckované višně povaříme ve višňové šťávě. K višním přimícháme mletou skořici, cukr, griotku a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.

  • 2

    Kuřecí prsa z obou stran smažíme z obou stran na oleji dozlatova. Podáváme je přelitá višňovou omáčkou.

Komentáře k receptu