Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 125 g Mandle
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 5.5 g Tuk rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Limetka
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 652.2 mg
  • Vláknina 7550.8 mg
  • Vitamín A 7550.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.

  • 4

    Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno.

  • 5

    V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem.

  • 6

    Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky.

  • 7

    Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky.

  • 8

    Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť.

Komentáře k receptu