Medailonky z vepřové panenky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 400 g Jablka
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Džem rybízový
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1.2 kg Vepřová panenka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1074 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1728 mg
  • Vláknina 5297.1 mg
  • Vitamín A 5297.1 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opláchnutou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, posypeme kořením a osolíme. Maso z obou stran i s cibulí osmažíme na másle. Osmažené maso vyjmeme a držíme na teple.

  • 2

    Do výpeku kápneme worcesterskou omáčku, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme, až šťáva zhoustne.

  • 3

    V mezičase oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, která lehce podusíme na másle.

  • 4

    Maso podáváme přelité šťávou s přílohou jablek, na která dáme trochu rybízového džemu.

Komentáře k receptu