Medailonky z vepřové panenky se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Zázvor celý
  • 200 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 2262.5 mg
  • Vláknina 13436.6 mg
  • Vitamín A 13436.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme příčně na medailonky silné přibližně 7mm. Plátky ochutíme čerstvě pomletým pepřem, dáme je do mísy, pokapeme chilli olejem a promícháme.

  • 2

    Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Očištěné žampióny pokrájíme na plátky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky silné jako žampióny.

  • 3

    V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm zprudka orestujeme medailonky masa dozlatova. Restujeme je přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a odložíme do předehřáté mísy, abychom je uchovali horké.

  • 4

    V pánvi na zbylém oleji orestujeme cibulku se zázvorem, přidáme žampióny a nakonec papriku. Společně vše restujeme za stálého promíchávání asi 4 minuty. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Na talíře poklademe úhledně vepřové medailonky, do středu dáme restovanou zeleninu se žampióny a hned servírujeme.

Komentáře k receptu