Salát míchaný z listů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Ořechy vlašské
  • 50 g Pažitka
  • 100 g Čekanka
  • 100 g Salát Polníček
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.25 ks Salát kadeřavý
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 0.5 ks Salát listový Dubáček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Ořechový olej
  • 0.09 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 617.3 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku, hlávkový a kadeřavý salát, dubáček a polníček opláchneme vodou a odlámeme z nich uvadlé listy. Necháme je okapat, rozebereme je na jednotlivé listy a nakrájíme nebo na trháme na malé kousky.

  • 2

    U jarních cibulek odkrojíme nejdříve kořenovou část a uvadlou zelenou část, ponecháme pouze čerstvou. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu.

  • 3

    Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme napříč na poloviny. Česnekem vytřeme povrch větší salátové mísy. Vložíme do ní všechny kousky salátů, přidáme cibulová kolečka a půlky cherry rajčat.

  • 4

    Do misky vložíme hořčici, víno, vinný i balzamikový ocet, olivový a ořechový olej, vše promícháme a ušleháme. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Nahrubo si nasekáme jádra z vlašských ořechů a pánvi je na oleji z pšeničných klíčků opečeme.

  • 6

    Do menšího kastrolku nalijeme vodu a v ní uvaříme vejce. Zchladíme ho ve studené vodě, oloupeme skořápku a natvrdo vařené vejce nasekáme nadrobno. Pažitku nakrájíme nadrobno. Salát přelijeme hotovou zálivkou a posypeme opraženými ořechy, nasekaným vejcem a pažitkou.

Komentáře k receptu